tirsdag den 29. januar 2008

Isbjørn er psykopat

Flere danske medier har kunnet fortælle den chockerede offentlighed at isbjørnen Knut er psykopat (se fx Berlingske , Nyhedsavisen og DR). Dette må komme som en overraskelse for alle der troede at isbjørne var kendetegnet ved bl.a. empati, altruisme og indlevelse.

Snart viser det sig vel at bjørnen også er analfabet og ude af stand til at betjene en dåseåbner.

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Minder mig lidt om den her:

http://www.theonion.com/content/node/45360/print/

Anonym sagde ...

Super link, Rasmus - tak for det!

Og hvis en af mine poster kan få læseree til at tænke på ting fra The Onion, synes jeg selv det går i den rigtige retning!

Louise sagde ...

@Caroline: Helt enig, det lyder som en fin strategi. Men det er lidt foruroligende, hvor ofte ordet psykopat indgår i dine indlæg, hvilket måske ikke overraskende også har den konsekvens, at hvis man googler ordene psykopat + filosofi så... :-)

@Rasmus: Sjov artikel - nogle ”videnskabelige” test bliver jo næsten udført på samme måde.

Anonym sagde ...

@Louise: Det hedder "Search Engine Optimization" :)

Anonym sagde ...

Stefan, for at imødegå de grove beskyldninger bliver jeg vel nødt til fremover at stave de populære søgeord 'pyskopat' og 'sokø' :-)

Louise, prøv at google virkelighed + filosofi! (Den fandt jeg lige på.)

Anonym sagde ...

Det kan vise sig at være en DAMP-bjørn, hvis den afviger fra linien.

Anonym sagde ...

@Stefan: Ja, du har ret, det kan jo være en effektiv markedsføringsstrategi, som jeg ikke forstår mig på!

@Sonia: Ja, men mon ikke betegnelsen psykopat er mere passende, da man med psykopat (i forhold til Knut) jo forstår: manglende normal (isbjørne) adfærd, manglende forståelse af andre isbjørnes adfærd og et unormalt stort behov for opmærksomhed og kontakt med mennesker.

@Caroline: Nu var det altså ikke ment som en beskyldning (som du vel også godt ved) - højst en joke. Men jeg prøvede bare på at gøre opmærksom på den hurtige sammenhæng mellem Google og ens blog. Men det er en god ide (det at bytte bogstaverne rundt eller skrive et forkert bogstav) som jeg faktisk selv har overvejet fornyeligt, da jeg skrev et indlæg med en overskrift med et bestemt ord (som jeg ikke vil nævne her, men det rimer på ælling). Men du behøver skam ikke henvise til dine ældre indlæg (som de var mig fremmede) - for jeg er allerede i fuld gang med at læse dem! Det er jo ikke ligefrem kedelig læsning!

Anonym sagde ...

Jeg mener at 'psykopat' er reserveret for menneskerne og deres diagnoser - altså her en typisk projektion (vores kat er f.eks. talblind, men elsker W. A. Mozart).

Nu kan tankeløs omgang med vilde dyr føre til alt. Domesticering kan fører til effektive fårehunde eller jagthunde eksempelvis.

Det ser ud som det er menneskenes hensigter, der tæller når betegnelsen vælges:

Psykopat eller ikke-psykopat.
Ritalin hjælper antagelig ikke, ligesom stoffet heller ikke hjælper mange mennesker.

Sonia