torsdag den 22. april 2010

Videnssamfundet og den katolske kirke

Den katolske kirke får en tur gennem medierne i øjeblikket. I den forbindelse må journalisterne være godt frustrerede over manglen på eksperter der kan belyse sagen, for så vidt jeg ved er der ingen forskere ved de danske universiteter der har den katolske kirke efter reformationen som speciale.

Det havde været lettere for journalisterne hvis misbrugsanklagerne havde angået folkekirken - der ville i hvert fald have være betydeligt flere forskere man kunne interviewe.

4 kommentarer:

vhs sagde ...

Faktisk står det så grelt til med det generelle kendskab til katolicismen i Danmark (altså ikke 'katolicismen i Danmark' men 'kendskabet i Danmark'), at jeg for nogle få dage siden så en avis-artikel om et eller andet, hvor der blev nævnt både "kristne og katolikker".

Emil sagde ...

Den med både kristne og katolikker har jeg også set et par gange. "Hvad enten du er kristen, katolik eller noget tredje". Wat.

caroline sagde ...

Ja, det er ret afslørende. Omvendt er der her et tilfælde hvor katolicismen er normen og derfor ikke opregnes sammen med alle religionerne:

http://books.google.dk/books?id=9xd5pTt82aEC&pg=PA113&lpg=PA113#v=onepage&q&f=false

James sagde ...

Opdelingen i "kristne og katolikker" er altså ikke helt pinlig.

For mig som udenforstående der anskue dem udefra, er de alle kristne; men det er ikke alle der har accepteret Jesus, der har samme holdning.

I øvrigt har jeg i denne uge set en amerikansk tv-udsendelse, hvor der også blev lavet en adskillelse mellem kristne og katolikker.


Blandt danske folkekirkekristne findes der ligeledes en hel der, der søger at skille Jehovas Vidner og mormonerne fra de andre kristne.

Går vi tilbage til korstogene blev nogle af disse også ført mellem forskellige kristne grupper. Retfærdiggjort med, at modstanderne ikke var rigtige kristne.